logo_geo
კვლევა: გაირკვა რა იწვევს ყველზე დამოკიდებულებას
- +

11 ნოემბერი. 2018. 18:08

 

მეცნიერებმა აღმოაჩინეს, რომ ყველი ისეთ ნივთიერებას შეიცავს რაც დამოკიდებულებას აჩენს. ამისთვის მათ იელის უნივერსიტეტის საკვებზე დამოკიდებულების საზომი გამოიყენეს. ამის შესახებ Independent-ი წერს.

 

ლაპარაკია ნივთიერება კაზეინზე, რომელიც დამოკიდებულების გაჩენის ერთ-ერთი მთავარი განმსაზღვრელი ფაქტორია. ის რძის შემადგენელი ცილოვანი ნივთიერებაა და მოხაჭოების დროს გამოიყოფა. სფეროს სპეციალისტების განმარტებით კაზეინი ისეთივე დამოკიდებულებას იწვევს, როგორც ნებისმიერი სხვა ნარკოტიკული საშუალება.

 

კვლევის ფარგლებში იელის უნივერსიტეტის 120 კურსდამთავრებული გამოიკითხა, საიდანაც 35 საკვებ პროდუქტს შორის ლიდერი ყველი აღმოჩნდა.

 

ნორვეგიაში გამართულ ყველის მწარმოებელთა საერთაშორისო კონკურსზე World Cheese Awards, ექსპერტებმა მსოფლიოში საუკეთესო ყველი დაასახელეს.

 

 

 

წყარო : wyaro
big_banner
არქივი