მადათოვის კუნძულზე შილიფად ნაშენი რესტორანის „ლუტეცია ილ დე პაღის“ მენიუ ასე გამოიყურებოდა:
- ბოზბაში - 2 შაური;
- ჩიხირთმა ძმრით 3 შაური, უძმროდ 2 შაური;
- ხაში დილით 2 შაური, დილის მერე 1 შაური;
- ფირმენი ბლუდა „ა ლა ხარფუხ“ - აბაზი;
- ღვინო ყურძნის 5 კაპეიკუ, იმნაირი ღვინო - შაური;
- ლავაში ფეშქაშად.
კედლებზე, ფარდაგებს შორის, წარწერები განეთავსებინათ:
- „ნისიაზე არ ვიძლევით!“
- „დალიე-შეირგე!“
- „ჩვენთან მუსიკანტებს არ ცემენ, თამადას ცემეთ გარეთ!“
- „წასულებისათვის ღვინოს პოლზე ნუ დაასხამთ!“
გასასვლელი კარის თავზე კი დიდი ასოებით წაეწერათ: - „დოქი დატოვე ადგილზე!“...
თედო ისაკაძე
„აურიკოვა ანუ არზაყან ამილახვარ ესკვაერის ნამდვილი მოგზაურობა საქართველოში“.
(ნახატი ჯოვანი ვეფხვაძისა)